The Yard, Lordship Lane, London

Project Description

This remarkably conceived four-bedroom house, designed by award-winning designer Jonathan Tuckey, is arranged around a central courtyard on a secluded plot just behind Lordship Lane in East Dulwich.

Widely known as The Yard House, as a consequence of its ‘yard’ position, the house exemplifies an increasingly popular response to the capital’s housing demands, namely ambitious, stylish projects born of demanding spatial constraints.

On the second floor, above the open living and dining room, a skylight beams down and windows open each end of a 22-metre walkway, the north-facing window offering a long view out over neighbouring houses, while the southern window frames an abstract composition that time has worn into a brick wall next door. Reynaers Concept System 77, Concept System 68.

Designer: Jonathan Tuckey Design

 

Category:

Aluminium; CS 68; CS 77